Ana içeriğe atla

Hitler’in milyonları ölüme götüren telefonu açık arttırmada satılacak

Adolf Hitler’in Berlin yakınında Fuhrerbunker adındaki sığınağında bulunan ve 1945 yılına kadar İngiltere’de bir subayın evinde saklanan ‘milyonları ölüme götüren’ telefon Amerika’da açık arttırmayla satışa sunulacak.
Hitler’e Wehrmacht adındaki 1935-1946 yılları arasında hizmet veren ordunun takdim ettiği telefon, İkinci Dünya Savaşı’nın son iki yılında Nazi lideri tarafından emirlerini hayata geçirmek için kullanılmıştı.
Amerika Maryland’de bulunan Alexander Historical Auctions (Alexander Tarihi Müzayede Evi) tarafından basılan kataloglarda belirtildiği üzere telefon, Siemens tarafından siyah renkte üretilmiş ve daha sonra Hitler’in ismiyle ‘Swastika’ eklenerek kırmızıya boyanmış.
Telefon, sonradan kırmızıya boyanmış ve Hitler’in ismi yazdırılmıştı

Müzayede evi, telefonu “Hitler’in mobil yıkım cihazı” olarak tanımlıyor ve milyonların ölümüne sebebiyet verdiği için son dönemin en ölümcül silahı olarak gösteriyor.
İngiliz subay Ralph Rayner tarafından savaşın bitmesinden hemen sonra Hitler’in Berlin’deki sığınağında bulunan telefon, o dönem subayın insiyatifiyle saklanmış ve yıllarca subay tarafından muhafaza edilmiş.
Ralph Rayner’in oğlu Ranulf Rayner’e babasının 1977 yılında ölmesinin ardından miras kalan telefon, Sovyet güçlerinin eline geçmeyen nadir özel eşyalardan biri olarak gösteriliyor.
Fuhrerbunkerde bulunan bir başka eşya ise Alsatian cinsi köpeğin porselen heykeliydi

İngiliz subay Ralph Rayner’in telefonun yanında bulduğu Alsatian cinsi porselen köpek heykeliyle birlikte evine dönmesiyle yıllarca saklanan iki önemli eşyanın artık satışa hazır olduğu belirtiliyor. Bu porselen heykelin ise Almanya Dachau toplama kampındaki mahkumlar tarafından yapıldığı ve Hitler’e Heinrich Himmler tarafından takdim edildiği düşünülüyor.
Müzayede evi, telefonun 200-300 bin dolar arasında bir ücret karşılığında satılacağını öngörürken porselen figürün 25-35 bin dolar arasında değer bulacağını düşünüyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Haber sitelerinin RSS adresleri

Bu sayfa Türkçe yayın yapan haber sitelerinin RSS adreslerini içerir. Siteler alfabeye göre sıralanmış, RSS adreslerinin linkleri yanlarında verilmiştir. Burada listelenen haber sitelerini -XML/OPML destekleyen- RSS okuyucu uygulamanızda içe aktarma yapabilmek için  içe aktarma dosyasını  kullanabilir ve ya deneme aşamasındaki  altın RSS adresine  göz atabilirsiniz. Böylece haber sitelerinin son dakika haberlerini anlık olarak takip edebilirsiniz. Yerel gazetelerin web sitelerine ait RSS adresleri için " Yerel gazeteler ", RSS yayını yapmayan web siteleri için de " RSS yayını yapmayan siteler " alt başlığına bakabilirsiniz. Adreslerin sonunda yer alan "  " görseli adresin birleştirilmiş olduğunu, " " görseli ise adresin tarih hatası içerdiğini gösterir. Ajanslar Anadolu Ajansı (AA) -  http://www.aa.com.tr/tr/rss/default?cat=guncel Doğan Haber Ajansı (DHA) -  http://www.dha.com.tr/rss.asp İhlas Haber Ajansı (İHA) -  http://www.iha.c

Google Drive İndirme / Download Linki Oluşturma

Google Drive İndirme / Download Linki Nasıl Oluşturulur? Blogger kullanıcılarının en büyük yardımcılarından biri olan Google Drive'ın depolama gibi bir çok özelliğinin yanında blog yayınlarımızda da bir çok özelliğinden faydalanıyoruz. Bu özelliklerini blog sitelerinde daha kullanışlı hale getirmek için çok çaba göstermekteyiz. Bu yazımızda web sitesi ve blog sitesi yöneticilerinin özellikle download sitelerinin işlerini kolaylaştıracak Google Drive İndirme / Download Linki Oluşturma sayfası hakkında bilgiler veriyoruz. Google Drive İndirme / Download Linki Oluşturma Sayfası Web veya blog sitenize indirme linki ekliyorsanız ve bunu Google Drive aracılığıyla yapıyorsanız, indirme linkine sadece bir tıklama doğrudan indirilmesini sağlayan Google Drive İndirme / Download Linki Oluşturma sayfasını kullanarak bunu yapabilirsiniz. Google Drive üzerinden sağladığınız indirme linkleri doğrudan bir indirme linki sağlamaktadır. Google Drive linkleri indirme butonuna tıkladığınızda öncelikle

Blogger Mobil Uyumlu Youtube Video Iframe Eklenlentisi

Blogger sitenize YouTube üzerinde beğendiğiniz yada blogunuzda paylaşmak istediğiniz videoları blogunuza eklemeyi ve YouTube videolarının mobil cihazlar üzerinde blogunuzun düzenini bozmadan oransal olarak değişkenlik göstermesini sağlamak için, blog sitesinin daha düzenli görünmesine ve kullanıcı deneyimi kazandirmak için aşağıdaki değişiklikleri blog sitenizde yapmalısınız. Bir önceki yazımızda " Google Drive PDF Dosyalarını Mobil Uyumlu Yapma " bilgilerini paylaşmıştık. Blogger Mobil Uyumlu YouTube Video Eklentisi 1. Blogger hesabınızda oturum açarak blogunuzun Şablon sekmesine tıklayın. Açılan sayfada HTML'yi Düzenle tıklayın. Şablon kodlarınızın bulunduğu sayfada CTRL+F yardımıyla </body> kodunu bulun ve aşağıdaki javaScript kodunu </body> kodunun bir satır üzerine ekleyin ve şablonu kaydedin. Bu kod YouTube video iframe embed kodlarının mobil cihazlar üzerinde düzenin bozulmamasını sağlayacaktır. <b:if cond='data:blog.pageType == &quot;ite